Vi använder cookies för att du ska få den bästa upplevelsen av vår site.

Oljor och vätskor

SpeedLab har under mycket lång tid använt Motuls produkter och de har fungerat väldigt bra för oss! När vi då fick en förfrågan från vår Motul-kontakt att inte bara använda deras racingprodukter utan även sälja dem, bestämde vi oss för att nappa på förslaget.

Då vi hela tiden mäter oljetemperaturen i motor, växellåda och bakaxelklump har vi ett bra empiriskt underlag och vi kan konstatera att driftstemperaturen på oljan aldrig kommer ens i närheten av några kritiska nivåer. Detta trots att vi har närmare 550-600 hk och rejält med vrid. Friktionen är med andra ord låg och det ger bra driftsäkerhet och hållbarhet!
Vi kör även med deras ”elakaste” bromsvätska RBF 660. Vi har aldrig någonsin varit i närheten av bromsavmattning utan hur hårt vi än kör så är alltid pedalen fast och fin och bromsbalansen perfekt. Dock brukar man få hålla sig borta från fälgkanterna när bilen väl kommer in i depån. Det händer att man bränner hål på kläderna om man är oförsiktig! Sådana temperaturer kräver sin bromsvätska!
Läs mer här...