Vi använder cookies för att du ska få den bästa upplevelsen av vår site.

3D Scanning / 3D Printing

Sedan en tid tillbaka kan vi erbjuda tjänsten 3D-scanning och 3D-printing. Vi sitter på en 15-årig kompetens gällande 3D, och utnyttjade 3D modellering / visualisering redan för 10 år sedan när första versionen av Speedlab-Corvetten skulle tas fram. 

Sedan dess har utvecklingen tagit jättekliv framåt och för att själva kunna nyttja den nyaste tekniken så har vi införskaffat en 3D Scanner från Einscan samt en 3D printer från gCreate. Vi kan scanna små objekt och större objekt, vi kan även hjälpa till med modellering/design och även 3D printa en färdig produkt åt dig, eller om delen måste vara extremt hållbar 3D printa en plugg eller form för gjutning. Behöver du designa ett nytt scoop till din huv eller varför inte en backspegel? Genom att snabbt scanna din bil så har man alla möjligheter att sedan specialdesigna din egen backspegel/eget scoop som kommer passa perfekt på din kaross. 

Ett annat väldigt kraftfullt användningsområde är om du exempelvis renoverar en äldre bil, och behöver nya delar som kanske är svåra att få tag på. Vi kan då 3D-scanna delen med en väldigt hög detaljnivå och sedan 3D printa den åt dig. Gör som Jay Leno och använd den senaste tekniken för din fin-renovering!

Vi kan scanna en hel bil i storlek, ner till en liten speltärning, våra printers klarar byggvolymer som är 40x40x53cm samt 20x25x20cm. Vi kan printa i alla tänkbara plaster, PLA, Nylon, HIPS, PETG, ABS osv.

Kontakta oss för en offert, materialkostnaden för 3D printing är i stort sätt försumbar men tiden man måste lägga ner för att scanna/modellera skiljer sig väldigt mkt från case till case. 

Livefeeds från vår printers: